Barnet oplever at have en sikker havn, hvorfra det trygt kan undersøge verden. Barnet kan trygt søge hjem igen. Barnet oplever sine forældre som tilgængelige, lydhøre og hjælpsomme.
-
Hvordan hjælper jeg mit barn?
-
For at få et sikkert tilknyttet barn og være dit barns trygge havn skal du som voksen være tilgængelig, lydhør og hjælpsom.

Sikker tilknytning
Image is not available

Barnet oplever, at det er bedst at passe sig selv. Det sejler ud i verden, og når verden bliver farligt, driver det af sted uden at søge i havn og få hjælp.

På overfladen kan det virke, som om barnet er ligeglad, ikke vil i kontakt og ikke behøver at lære noget fra andre, men ofte gemmer barnet blot sine følelser dybt i lastrummet og er ikke så god til at have tillid til, at det kan søge i havn og få hjælp til at forstå og håndterer sine følelser.
-
Hvordan hjælper jeg mit barn?
-
Være tilgængelig, lydhør og hjælp dit undgående barn med at blive bedre til at søge i havn. Vis omsorg og vær opmærksom på, når barnet nærmer sig. Reager selv på små signaler og vis barnet, at det nytter at hive følelserne op af lastrummet.

Respekter dit barns behov for at have en lidt større sejlrende, og husk, at barnet skal have mere ros og støtte, end det signalere at have brug for.

Undgående tilknytning
Image is not available

Barnet oplever, at det er utrygt og bliver bange, når det skal begive sig ud på åbent hav. Ved de mindste udfordringer søger barnet hurigt hjem i havn, men kan faktisk være svær at trøste og berolige.

Barnet kan have svært ved at tro på egne evner og er mere optaget af relationen til den voksne end af sig selv og sine egne behov.
-
Hvordan hjælper jeg mit barn?
-
Være tilgængelig, lydhør og hjælp barnet til at turde være undersøgende og sejle ud i verden. Vis dit barn, at du har tillid, og at du tror på, at dit barn kan selv.

Understøt, at barnet får tillid til at kunne stole på egne evner.

Ambivalent tilknytning
Image is not available

Barnet har ikke en strategi i forhold til, hvordan det skal agere. Det sejler ud og tilbage uden system og retning. Det bruger andre havne. Det kan virke som om barnets skiv er blevet overtaget af pirater, hvor drama og forvirring fylder. Disse børn har ofte svære relationer, og det gør at man i STORM-modellen vil fokusere på T (Tænk traumer).
-
Hvordan hjælper jeg mit barn?
-
Det desorganiserede barn har allermest brug for en havn med mentaliserende, tilgængelige, lydhøre og hjælpsomme voksne. Som forældre kan man opleve at få stærke følelser af forvirring, hjælpsomhed, angst og vrede. Det betyder at du har stort behov for at kunne bevare eller genetablere din mentaliseringsevne.

Desorganiseret tilknytning
Image is not available
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider